Sudija tvrdi: Penal za Barcelonu je greška, Suarez je napravio prekršaj u napadu
Barcelona je jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja Lige prvaka ove sezone. Katalonci igraju zaista dobro i svakako da su kvote na njihovoj strani (Foto: EPA)

Dileme kada tehnika zakaže

Sudija tvrdi: Penal za Barcelonu je greška, Suarez je napravio prekršaj u napadu

M. Šljivak

Lionel Messi pogodio je za vodstvo Barcelone od 1:0 u 18. minuti meča protiv Lyona, kojeg su Katalonci na kraju lagano dobili sa 5:1 i otišli su u četvrtfinale Lige prvaka.

Penal je sudija Szymon Marciniak pokazao nakon duela defanzivca Lyona Jasona Denayera i Luisa Suareza, ali zbog tehničkog problema sa VAR tehnologijom, kontakt nije bilo moguće pregledati.

Zato je poljski sudija odlučio da ostane pri svojoj odluci o penalu. Leo Messi je to iskoristio i pogodio je za 1:0.

Međutim, nekadašnji španski sudija Iturralde Gonzalez tvrdi da penal nije postojao i smatra da je Luis Suarez napravio prekršaj u napadu.

"Za mene, to nije bio penal. Suarez je inicirao kontakt sa defanzivcem. Stao mu je na nogu i pao preko. To je prekršaj u napadu", istakao je za AS Iturralde Gonzalez.

Nakon utakmice oglasio se i Luis Suarez.

"Mislim da sam ga nenamjerno nagazio i to me je malo destabilazovalo, te sam pao", istakao je Luis Suarez.

Poljak je na kraju ipak odlučio da pokaže na bijelu tačku. Messi je pogodio i Barca je do kraja bez većih problema završila posao i slavila je sa 5:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Katalonski velikan će ima protivnika u četvrtfinalu, ali i potencijalnog rivala u polufinalu, saznati u petak, kada je zakazan žrijeb završnice Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babo
Takodjer je greska i gol Lyona i to napiste Bio je faul na Lenglet-om
2 1
Haroni
Ne samo da je faul nego sa namjerom gazi na igraca, direktan crveni. Ako nista naknadno ga kaznit na 2-3 tekme za faul i simuliranje. Opet se tkz. VAR predstavio u najboljem svijetlu. I da je bila tehnicka greska, mogli su samo preuzet snimak od bilo koje TV stanice. Romi i PSG-u presudio pa sad i malom Lyonu. Dokle vise!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi