Pravilnik o sudijama i suđenju N/FSBiH - Donosimo vam glavne promjene

Povećava se starosno ograničenje

Pravilnik o sudijama i suđenju N/FSBiH - Donosimo vam glavne promjene

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH. U čemu se ogleda glavna promjena?

Danas je održana sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH na kojoj se glavna odluka koja je usvojena tiče WWin lige Bosne i Hercegovine.

Naime, elitni rang bh. fudbala biti će ponovo skraćen i to s 12 na 10 klubova, a liga s 10 timova će se po prvi put igrati od sezone 2025/26.

To znači da će naredne sezone iz lige ispasti četiri tima, što nam sigurno garantuje mnogo uzbuđenja u ovo doba 2025. godine.

Naravno, ovu odluku prvo mora da potvrdi Skupština N/FSBiH, no to će se po svemu sudeći na kraju i dogoditi, te će sljedeća sezona biti posljednja s 12 klubova.

Oglasi

N/FSBiH je potvrdio kako je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju N/FSBiH. Postoji jedna ključna promjena.

Kako stvari sada stoje, pomjerena je starosna dob sudija. Gornja granica više nije 45, nego 48 godina.

Kao što je već poznato, od naredne sezone će se u WWin ligi Bosne i Hercegovine koristiti VAR sistem, pa će starije sudije moći biti u VAR sobi, a vjerovatno ne na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, promjene i noviteti koji izazivaju dosta pozitivnih reakcija u bh. fudbalskoj javnosti, te ostaje da vidimo kako će sve to izgledati.

Još jedna novost svakako je uvođenje Superkupa Bosne i Hercegovine od naredne sezone. On će nositi ime legendarnog pokojnog Ivice Osima, no ta odluka tek treba da se usvoji.

Top Komentari

Ajax11
Pomjerili da nas Muse i Gigovići mogu što duze handriti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije