Sukob navijača Hrvatske i Mađarske, šest osoba privedeno, jedna povrijeđena
FOTO: Dalmacija danas

Neredi u Splitu

Sukob navijača Hrvatske i Mađarske, šest osoba privedeno, jedna povrijeđena

Navijači Hrvatske i Mađarske sukobili su se večeras u Splitu, javljaju hrvatski mediji. 

Podsjetimo, ove reprezentacije će sutra navečer igrati jako bitnu kvalifikacionu utakmicu za plasman na EP, a do nereda među navijačima je došlo u večernjim satima u kvartu Gripe.

Mađarski navijači su se navodno vraćali s plaže Bačvice prema mjestu gdje su smješteni, a na tom putu došlo je do sukoba sa domaćim pristalicama iako su mjere osiguranja bile na visokom nivou.

Povrijeđena je jedna, a privedeno šest osoba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Povrijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet povreda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin", za portal Dalmacija Danas kazala je Ana Čepić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Utakmica se igra sutra od 20.45 sati na Poljudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi