Dalić: Mislio sam da ću na Poljud doći kao trener Hajduka, a ne kao selektor...

Selektor Hrvatske pred meč protiv Mađarske

Dalić: Mislio sam da ću na Poljud doći kao trener Hajduka, a ne kao selektor...

Reprezentacija Hrvatske se nakon četiri i pol godine vratila u Split gdje će sutra navečer igrati kvalifikacioni meč protiv selekcije Mađarske. 

Tim povodom večeras je održana zvanična press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili selektor Zlatko Dalić i kapiten Luka Modrić.

Dalić kako kaže da nije ni slutio da će na Poljud doći kao selektor...

"Veseli me da smo tu, moja karijera je tu počela, ovaj klub me i u jednu ruku odgojio. Nisam ni sanjao da ću jednog dana doći tu kao selektor. Mislio sam da ću na Poljud doći kao tener Hajduka, a nikad kao selektor. Očekujem sjajnu podršku. Rekao sam već, bitno je da se kult reprezentacije vrati, da bude sinergija svih, na terenu i tribinama", kazao je Dalić.

O samoj utakmici kaže sljedeće:

"Igramo s pameću, a ne srcem, nama 1:0 donosi tri boda, ne smijemo srljati. U Slovačkoj smo to fantastično odradili, u Azerbejdžanu ne. Tražit ću strpljivu i sigurnu ekipu, to je način na koji možemo do pobjede. To molim od naše publike, da ne gubimo nadu i želju. Kod nas uvijek svi žele riješiti sve u prvih 10 minuta, ali igra se 90 minuta. Sasatav ćete vidjeti sutra", kaže Dalić.

Novinarima se obratio i kapiten Modrić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Samo pozitivno razmišljamo, očekujemo fenomenalnu atmosferu. Ne osjećam pritisak, očekujem da će nas publika nositi do pobjede", kaže najbolji igrač svijeta za 2018. godinu.

Meč Hrvatska - Mađarska na programu je sutra od 20.45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi