Suljić i Tomić asistenti u pobjedi Olimpije

Dobri nastupi bh. internacionalaca

Suljić i Tomić asistenti u pobjedi Olimpije

S. Mlaćo

Olimpija je jučer na svom terenu savladala Aluminij sa 3:1. Tim iz Ljubljane trenutno se nalazi na drugom mjestu sa 17 osvojenih bodova, četiri manje od lidera Maribora.

Nakon prvih 45. minuta u jučerašnjem duelu mreže se nisu tresle, ali u nastavku četiri pogotka. Vombergar je sa 11 metara doveo Olimpiju u vodstvo u 50. minuti, a pet minuta kasnije na 2:0 je povisio isti igrač na asistenciju bh. internacionalca Asmira Suljića.

Olimpija je nastavila sa dominacijom i u 56. minuti Kronaveter pogađa za 3:0, a ovaj put asistent je bio povremeni bh. reprezentativac Tomislav Tomić.

Gosti su do kraja uspjeli postići samo počasni pogodak koji je djelo Horvata u 80. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Suljić je na terenu proveo 80. minuta, dok je Tomić upisao svih 90. te zaradio žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi