Sunarodnjak 'izdao' Pochettina: Ponudili su mu fantastične uslove
Foto - EPA

Newcastle neće štediti

Sunarodnjak 'izdao' Pochettina: Ponudili su mu fantastične uslove

M. Šljivak

Mauricio Pochettino će vjerovatno postati novi menadžer Newcastle Uniteda.

Argentinski stručnjak je danas potvrdio kako je spreman raditi u klubovima koji nisu iz vrha engleskog fudbala, ali će na St. James Parku imati milione funti kako bi kreirao tim po svojoj volji nakon što ga preuzme saudijski princ Mohammed Bin Salman.

Pochettino je već navodno razgovarao s određenim ljudima oko preuzimanja Newcastlea, a legendarni Argentinac Osvaldo Ardiles tvrdi da je Pochettino dobio odličnu ponudu ovog kluba.

"Osjeća se dobro u Engleskoj. U posljednje vrijeme se povezuje s Newcastle Unitedom i pregovarao je s ljudima iz kluba. Ponudili su mu fantastične uslove", otkrio je Ardiles i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponovo će razmotriti sve ponude. Uzet će vremena da razmisli, ali Newcastle je dobra opcija za novi početak. Vrhunski je stručnjak, može raditi bilo gdje, ali on voli Englesku", istakao je Ardiles.

Pochettino je prethodnih pet godina radio u Tottenhamu, a ranije je vodio Southampton i Espanyol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi