Šunjić debitovao, golman Palerma primio smiješan gol

Serija A

Šunjić debitovao, golman Palerma primio smiješan gol

Edmir Škorić

Nogometaši Napolija i Palerma podijelili su bodove u 22. kolu italijanske Serije A.

Napoli je bio veliki favorit u duelu protiv već prežaljenog Palerma, ali se domaćin dobro namučio i morao je da se zadovolji samo jednim osvojenim bodom, pošto je susret završen rezultatom 1:1.

Palermo je poveo u šestoj minuti kada je Nestorovski matirao Reinu. Samo što su gosti poveli, krenuli su žestoki napadi Napolija.

U prvom dijelu Callejon i Mertens su izluđivali Posaveca, ali ovaj je sjajno branio. Mertens je pucao i u 48. minuti, ali opet je Posavec spasio.

Kako se bližio kraj meča, napadi Napolitanaca bili su sve žešći, a Posavec na sve većim mukama, no uspijevao je da zaustavi razigrane domaće nogometaše. Ipak, u 66. minuti sjajni Dries Mertens je pronašao put do mreže.

I nakon toga Palermo se branio, Posavac spašavao, a na kraju Goldaniga je isključen kod gostiju, koji su ostali neporaženi. U nadoknadi je šansu dobio i bh. reprezentativac Toni Šunjić i ovo je bio njegov debi za Palermo.

Serija A, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Palermo 1:1 (Mertens 66/ Nestorovski 6)


Ilija Nestorovski Goal HD - Napoli 0-1 Palermo... by PatsaN4ik
Dries Mertens Goal HD - Napoli 1-1 Palermo 29... by Football--Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti