Jedan od boljih u pobjedi BiH

Šunjić: Ne pobijedi uvijek ko zasluži

Reprezentacija BiH pobjedom je otvorila takmičenje u Ligi nacija.

Izabranici Roberta Prosinečkog su uprkos totalnoj dominaciji Sjeverne Irske uspjeli slaviti rezultatom 2:1, a jedan od boljih u trijumfu naše momčadi bio je defanzivac Toni Šunjić koji je na kraju utakmice izjavio kako je pobjeda najvažnija.

"Igrom ne možemo biti baš zadovoljni, ali na kraju je najbitnije da smo slavili. Ovo nam više znači nego da smo igrali dobro, pa izgubili. Sada se moramo spremiti za narednu utakmicu, dolazi nam Austrija, protiv koje bi trebalo biti nešto lakše jer oni više vole igrati nego Sjeverna Irska", kazao je Šunjić, koji je imao mnogo posla u odbrani.

"Očekivali smo da će biti puno vazdužnih duela, na kraju je sve dobro ispalo. Previše smo im prilika i kornera dozvolili. Plan nije bio da oni diktiraju tempo, kada smo gledali njihove utakmice više su puštali protivnike da čuvaju loptu, dok su danas maksimalno 'nabrijani' bili. Možda su i zaslužili više, ali ne pobijedi uvijek ko zasluži."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Osvrnuo se ponovo na Austriju.

"Bit će teška utakmica, ali i puno ljepša za gledati."

Top Komentari

Asterix
Moj Sunicu ko tebe gura da mi je znati,U kojem si se klubu zadrzao malo vise vremena jer pojma nemas.Nije nam valjo Spaha sad smo ko kokosi bez glave u odbrani,lopta se samo izbija nezna se iznjeti do centra bez nabijanja.
0 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti