Sušić još tri godine u moldavskom Sheriffu

Ostaje u Moldaviji

Sušić još tri godine u moldavskom Sheriffu

  Bh. reprezentativac Mateo Sušić odlučio je ostati u redovima Sheriffa iz Tiraspola. 

Sušiću (26) je bio istekao ugovor sa moldavskim timom i od zime je tragao za novom sredinom, ali budući da nije dobio odgovarajuću ponudu, iskoristio je mogućnost da ostane u Sheriffu i danas je dogovorio produženje saradnje. 

Između dvije strane je potpisan ugovor do 2020. godine, tako da će Sušić i u narednom periodu predvoditi moldavski klub kao kapiten. 

Podsjećamo, Sušić je član Sheriffa postao u januaru 2015. godine kada je stigao iz Cluja. U međuvremenu je za Sheriff odigrao 53 utakmice i pritom postigao dva gola uz deset asistencija, a dobrim igrama je stekao i status reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Prije Sheriffa i Cluja u svojoj karijeri još je nosio dresove Energie Cottbusa, Istre 1961, Zrinjskog i Brotnja iz Čitluka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi