Sušić se štedi i čeka novi transfer

Ne igra prijateljske utakmice Venla

Sušić se štedi i čeka novi transfer

Bivši reprezentativac BiH Tino-Sven Sušić pred novim je transferom, javljaju holandski mediji.

Transfer u Venlo za Sušića (27) se ispostavio kao najbolji mogući potez s obzirom da je u potpunosti revitalizirao svoju karijeru, a sjajne igre u Eredivisiji, očekivano, nisu promakle ni pojedinim klubovima.

Holanđani već mjesecima špekulišu da će Sušić napustiti Venlo ovog ljeta, a da bi uistinu moglo doći do transfera naslućuje i to što bh. fudbaler nije nastupio u posljednjoj prijateljskoj utakmici jer se - čuvao.

"Ne želim se povrijediti tokom prijateljske utakmice. Vjerovatno neću igrati ni protiv Sint Truidena", objasnio je Sušić u razgovoru za De Limburger.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pomenuti izvor navodi kako Sušić ne želi riskirati da zbog eventualne povrede ostane bez željenog transfera. Razgovori s potencijalnim kupcima se već vode, a u Venlu se nadaju da bi mogli dobro profitirati na igraču koji je došao potpuno besplatno nakon lutanja po Belgiji i Izraelu.

Sušić je u dresu Venla dosad odigrao 27 utakmica i pritom postigao pet pogodaka uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi