Sušić: Vodim Baljića sa sobom, čeka nas pravi izazov

Nekadašnji selektor BiH za SportSport.ba

Sušić: Vodim Baljića sa sobom, čeka nas pravi izazov · Intervju

Legendarni Safet Sušić otvorio je novo poglavlje u svojoj trenerskoj karijeri. Šest mjeseci nakon što se razišao sa Alanyasporom, najuspješniji selektor u historiji reprezentacije BiH je preuzeo Akhisarspor, s kojim je dogovorio saradnju na godinu dana s opcijom produženja na dodatnu godinu.

Bit će ovo sasvim sigurno za Sušića veliki izazov, s obzirom da se radi o klubu koji je u prošloj sezoni napravio senzaciju osvajanjem turskog Kupa, međutim u razgovoru za SportSport.ba je istakao da bez pritiska kreće u novi posao.

"Jučer sam se vratio iz Turske. Nisam još potpisao ugovor, no dogovorili smo sve, to je završena stvar. Akhisarspor će sljedeće sezone igrati u evropskom takmičenju, što nije mala stvar, ali ljudi koji vode klub su svjesni da dometi nisu veliki. Štaviše, realni su, jer Akhisarspor finansijski nije u stanju da dovodi zvučne igrače za nešto više. Cilj im je da klub bude stabilan prvoligaš, ako je moguće u sredini tabele. Sve u svemu, radujem se novom izazovu", priča nam raspoloženi Sušić.

U Akhisarspor, kaže, vodi ljude s kojima je i prethodno sarađivao.

"Moj stručni štab ostaje isti. Tu je dobro poznati Elvir Baljić, dvojica saradnika su iz Turske, dok je kondicioni trener iz Francuske. Poznajem ih već dugo i imam puno povjerenje u njih."

O svom novom klubu ne zna baš mnogo.

"Oni su napravili veliko iznenađenje, pravu senzaciju, time što su osvojili Kup. Ipak, nisam baš mnogo upoznat sa njihovom ekipom, ali imat ću dovoljno vremena da procijenim koliko ko može i na koga ću računati. Sigurno će biti i nekoliko novih fudbalera, ali, polako..."

Otkrio je i što je radio po odlasku iz Alanyaspora. Nije baš puno bilo Sušića u medijima.

"Inače i ne volim mnogo da se pojavljujem u medijima, ali, eto, trudim se izaći u susret svakome. Odmorio sam se dobro u proteklih pola godine, povremeno sam išao na neke utakmice... Došlo je vrijeme da se krene dalje."

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Sušić je vodio brojne klubove. Iako se ne opterećuje previše s budućnošću, priznaje nam da ima određene snove kada je u pitanju trenerski posao.

"Prošlo je vrijeme kada sam mogao imati neke velike snove. Danas mi je najvažnije da se bavim s poslom koji volim, za koji živim, te da imam određeno iskustvo u tome. Ako već moram nešto istaći, priznajem da bih volio ponovo voditi neku reprezentaciju i odvesti je na Svjetsko prvenstvo. Kao igrač sam sudjelovao na dva Mundijala, volio bih da i kao trener", istakao je Sušić na kraju razgovora.

Top Komentari

SEIKO
Ima da teleća glava razjebe ekipu skroz na skroz hahahaha.Ko dovede ovog glupsona na klupu.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi