Sutra sjednica IO NS FBiH: Zvanično se prekida sezona u Prvoj ligi?

Stav klubova je jasan

Sutra sjednica IO NS FBiH: Zvanično se prekida sezona u Prvoj ligi?

S. Mlaćo
Teme:

Sutra će biti održana sjednica Izvršnog odbora NS Federacije BiH.

Gotovo sigurna takmičenja pod pokroviteljstvom ovog saveza neće biti nastavljena.

Klubovi Prve lige FBiH održali su dva video sastanka sa čelnicima NS FBiH, a samo jedan klub, NK GOŠK izjasnio se da je za nastavak sezone.

Tako će prvenstvo sigurno biti prekinuto, a odluka bi mogla biti ozvaničena već sutra.

Saznajemo da će se na dnevnom redu naći informacija o sastanku sa klubovima Prve lige, te njihovom izjašnjenju, ali i tema oko finansijske pomoći klubovima u nižim rangovima.

Ukoliko se stvori ambijent, odnosno steknu uslovi po pravilima i propisima Saveza, donijet će se i konačna odluka o prekidu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sjednica je zakazana za 12 sati.

Još uvijek se čeka i sjednica Izvršnog odbora NS BiH. Ista nije zakazana, a očekuje se da će se to desiti tokom ove sedmice.

Top Komentari

tcity055
Sve se radi planski. Liga RS prekinuta. Sutra se prekida i Federalna. NS BiH će imati dobar razlog da zakuca ekser u bh fudbal.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi