Održana sjednica Izvršnog odbora NS FBiH i klubova iz Prve lige: Svi su za prekid sezone osim GOŠK-a

Izvjesno je da se prvenstvo neće nastaviti

Održana sjednica Izvršnog odbora NS FBiH i klubova iz Prve lige: Svi su za prekid sezone osim GOŠK-a · Saznajemo

E. Čaušević

Danas je održana video konferencija Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i klubova iz Prve lige.

Prva liga FBiH prekinuta je prije dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa i kako stvari stoje male su šanse da će se sezona nastaviti. Danas je održana video konferencija IO NS FBiH sa predstavnicima klubova i skoro svi su se izjasnili za prekid lige.

Kako saznajemo iz izvora bliskih NS FBiH skoro svi klubovi izjasnili su se da su za prekid lige, a jedini klub koji je za nastavak je GOŠK iz Gabele. No, izvjesno je da se sezona neće nastaviti, te se čeka samo zvanična odluka.

Ova sezona trebala bi završiti po trenutnom stanju na tabeli, a o tome koliko će ekipa ispasti iz lige će se naknadno raspravljati. Jedino što izvjesno jeste da će Olimpik kao prvoplasirani naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, iz NS FBiH su ponovo poručili predstavnicima klubova da će učiniti sve što mogu kako bi finansijski pomogli svim ekipama tokom ove krize koja traje već neko vrijeme.

Promo

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Jel moguce da kada je u pitanju premier liga da klubovi iz federacije podrzavaju nastavak a iz rs prekid prvenstva i onda se pljuje po tim klubovima,a sad kad je u pitanju samo federacija klubovi ne zele da nastsve,ovo vise nije ni za rubriku vjerovali ili ne,ovo je nazalost relanost u nasoj zemlji
8 0
tcity055
Pa jel moguće pola takmičenja odigrano i dozvoliti prvom da uđe u PL. Van svake pameti. Ako se prekida onda svi ostaju u ligi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi