Suze u svlačionici Arsenala su najbolji pokazatelj da se nešto mora mijenjati

Wenger izgubio podršku igrača

Suze u svlačionici Arsenala su najbolji pokazatelj da se nešto mora mijenjati

E. Čaušević

Arsenal je u posljednjih sedam dana doživio dva teška poraza od Manchester Cityja. Prvo u finalu Karabao Kupa (3:0), a zatim i u Premiershipu (3:0).

Topnici se nalaze u velikoj rezultatskoj krizi, a atmosfera u svlačionici ovog kluba je veoma loša. Mnogi navijači londonskog kluba traže od Arsenea Wengera da konačno napusti klubu Arsenala jer je vrijeme da neko drugi dođe na njegovo mjesto.

Engleski mediji prenijeli su da su se mnogi igrači okrenuli protiv francuskog stručnjaka i da žele da Wenger ode. Kriza Arsenala posebno je uzdrmala Laurenta Koscielnyja koji je zaplakao od muke nakon meča protiv Cityja.

On je poručio svojim saigračima da jednostavno ne može više gledati kako se pojedini ponašaju prema dresu Arsenala, te da mu nije jasno zbog čega se ne trude na terenu. Koscielny je dodao da ga je najviše zaboljelo kada su ga njegova djeca pitala zašto Arsenal igra tako očajno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se da je Koscielny jedini koji ne želi ništa loše reći protiv Wengera, no ostali su mu zamjerili što je njih optužio da su krivi za loše nastupe Arsenala. Nakon meča sa Cityjem došlo je do verbalnih okršaja između nekoliko igrača, a sve je kulminiralo kada je Koscielny zaplakao.

Ipak, pored svega mnogi se pitaju da li će se Wenger i ovaj put izvući, te da li će uspjeti ostati trener Topnika. Prema svemu sudeći čini se da je vrijeme francuskom stručnjaku da nakon više od 20 godina digne sidro i prepusti kapetansko mjesto nekom mlađem.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi