Sva moć je u rukama jednog čovjeka: Belgijski klub za dan potpisao devetoricu nogometaša iz Lillea!

Stigla mlada "armija" iz Francuske

Sva moć je u rukama jednog čovjeka: Belgijski klub za dan potpisao devetoricu nogometaša iz Lillea!

Edmir Škorić

U redove belgijskog Mouscrona zvanično je stiglo devet igrača iz francuske Ligue 1, konkretno iz Lillea.

Vijest djeluje pomalo bizarno i nesvakidašnje, ali stvar je jasna: Belgijance je kupio vlasnik Lillea Gerard Lopez i odlučio je da malo "pogura" svoju novu momčad.

On je Mouscron kupio sredinom prošlog mjeseca, a sada je u taj klub poslao devet igrača. Neki dolaze na posudbu iz Lillea, neki su potpisali ugovore na stalnoj osnovi.

Radi se uglavnom o mladim igračima koji će imati priliku da redovito igraju u prvenstvu Belgije i da stasaju, a ovo je samo početak saradnje dva kluba koja imaju istog i izuzetno bogatog vlasnika.

"Mouscron nije kupio Lille, kupio sam ga lično ja", ranije je novinarima govorio Lopez, koji je želio da objasni kako je belgijski klub kupio isključivo da bi ga izdigao na veći nivo, a ne da bi na taj način profitirao samo Lille.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Igrači koje je Lille poslao u Mouscron su: Imad Faraj (21), Virgiliu Postolachi (20), Charles-Andreas Brym (21), Agim Zeka (21) Eric Bocat (21), Saad Agouzoul (22), Herve Koffi (23), Junior Onana (20) i Darly Nlandu (20).

Belgijskoj klubu bi trebao da se pridruži i senegalski središnji defanzivac El Hadji Arfang Gueye (20), ali taj transfer još nije potvrđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi