"Svako je odgovoran za vlastite postupke"

Moševac stao u zaštitu svog bivšeg igrača Marsela Macea

"Svako je odgovoran za vlastite postupke"

E. Škorić

Povodom nedavno plasiranih poruka razgovora u medije i pokrenutog disciplinskog postupka koji je danas stigao na adresu NK Moševac, ovaj klub je izdao saopštenje za javnost.

Bivši igrač NK Moševac, Marsel Mace, navodno je putem viber poruka imao komunikaciju sa trenerom NK Vis Simm Bau, Ajdinom Mrgudom, a koja je uzdrmala sportsku javnost u BiH. Više o tome pročitajte OVDJE.

Kako bi zaštitio svoj ugled, NK Moševac, klub Marsela Macea, izdao je saopštenje:

Povodom nedavno plasiranih poruka razgovora u medije i pokrenutog disciplinskog postupka koji je danas stigao na našu adresu između našeg bivšeg nogometaša,Marsela Macea i trenera jedne od suparničkih ekipa,kako bismo izbjegli stavljanje našeg kolektiva u loš kontekst i ogradili se od nemilih dešavanja kojima nije mjesto u sportu,napisati ćemo par rečenica.

Uprava našeg kluba je do dana odigravanja spomenute utakmice bila upoznata na konstantan pritisak i pokušaj obmane vršene nad našim nogometašem od strane pojedinih osoba. Sa onim što mu je nuđeno,razgovorom i ponudom koju je ODBIO od strane osobe sa kojom je imao neka ranija poznanstva i koja bi svojim kvalifikacijama trebala da bude oličenje sportskog duha Marsel je sam i svojevoljno upoznao rukovodstvo kluba koje ga je i ranije upozoravalo na to šta bi mogao da dobije. Nažalost upozorenja su se obistinila a mi sada stajemo u odbranu nogometaša tvrdeći sa nikakvi novci sa njegove strane nisu primljeni. Utakmica prođe, prvenstveno se nastavi a nama se nije dalo opterećevati nekim stvarima tako da smo do ovog zahtjeva željeli ostati nijemi jer smo mislili da će sve ostati na medijskom prepucavanju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Saradnja između našeg kluba i Marsela je sporazumno raskinuta zbog nekih stvari lične prirode i stvari dogovorenih pri samom sklapanju ugovora tako da za sve one koji su se pitali,ove poruke koje su potekle prije više od dva mjeseca, nisu razlog tome. Sam igrač može potvrditi da je imao i više nego korektan odnos sa naše strane za vrijeme epizode u Maglaju. Način na koji su ove poruke za koje tvrdimo da su autentične došle u žižu javnosti nama nije poznat i i zbog izgrađenog stepena povjerenja želimo zaštiti interes Marsela Mace radi mogućnosti nekog njegovog budućeg angažmana u nekom drugom klubu jer smo sigurno da bi on u nekoj drugoj sredini gdje bi bio izložen manjem pritisku,pokazao svoj puni kapacitet.

Neko možda ima znatno više za izgubiti ali ne po cijenu nečije karijere i stvaranja loše reputacije. Svako je odgovoran za vlastite postupke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi