Sve će Ancelotti svima oprostiti, ali kako da pređe preko ove Capellove izjave?

Tvrdi da je imao sreće

Sve će Ancelotti svima oprostiti, ali kako da pređe preko ove Capellove izjave?

E. Škorić

Carlo Ancelotti jedan je od najboljih trenera u povijesti ove igre, a dokazao je to ove sezone vodeći Real Madrid.

Slavni italijanski stručnjak osigurao je Realu 35. titulu u Španiji, a njegov tim je unatoč svim nedaćama stigao do finala Lige prvaka nakon nekoliko briljantnih preokreta, pa i uostalom taj protiv Manchester Cityja sinoć koji je zadivio cijeli svijet i uz koji smo svi uživali, bez obzira koga favorizovali.

Podsjetit ćemo da je City vodio s 1:0 do 89. minute i da mu je za finale bilo važno samo da ne primi dva gola. I šta se dogodilo? Rodrygo postiže dva gola za produžetke, u kojima je Karim Benzema golom s bijele tačke ovjerio Madriđanima novo finale. Real će 28. maja u Parizu odmjeriti snage sa Liverpoolom.

Bit će to peto finale Lige prvaka u karijeri za Ancelottija, što ga čini rekorderom i ima priliku da postane prvi trener koji je četiri puta osvojio najveće i najglamuroznije klupsko tamičenje na svijetu.

"Real Madrid je imao sreće u pravom trenutku. Ancelottijeva sreća je opšte poznata i očigledna, ali svidjelo mi se kako je Real igrao, odlučno i zrelo. Stvorili su šanse, a Vinicius je napravio dvije nevjerovatne pogreške", kazao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imali su sreće u nekim situacijama, ali opet mislim da je njihova pobjeda na kraju zaslužena", rekao je slavni trener.

Carlo Ancelotti postao je ujedno prvi trener koji je osvojio naslov prvaka u prvih pet evropskih liga. Što se Capella tiče, on je dva puta trenirao Real i osvojio je dva naslova La Lige s Kraljevima. Vodio je još Milan, Juventus, Romu, te reprezentacije Engleske i Rusije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iziksaudvicu
Više sretno nego spretno, ali treba imati muda i igrati do kraja. Kralj ostaje kralj :)
6 0
BHparola
City trenutno igra bolji i lijepsi fudbal od reala, samo navijac reala ili mrzitelj cityia bi nesto drugo vidijo, real vec neko vrijeme igra krivo, kao lice ovog talijana
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi