Vidoviti Benzema: Čudesni Francuz je davno najavio šta će se desiti na Bernabeu
Foto - EPA

Imao je osjećaj

Vidoviti Benzema: Čudesni Francuz je davno najavio šta će se desiti na Bernabeu

Midhat Šljivak

Karim Benzema je uz Rodryga junak Real Madrida.

Nakon što je Rodrygo postigao dva gola u nadoknadi polufinalnog meča Lige prvaka protiv Manchester Cityja, Benzema je u produžetku postigao gol s penala za trijumf od 3:1 i prolaz Kraljeva u finale.

Karim je nakon prvog meča u Manchesteru, gdje je Real poražen s 4:3, najavio da će se desiti čarobna noć na Santiago Bernabeu. Bio je u pravu.

"Poraz nikad nije dobar jer uživamo u Ligi prvaka. Ipak, najbitnije je da se nikad ne predajemo i borimo se do kraja", rekao je nakon prve utakmice Benzema i zatim je dodao rečenicu koja će se pamtiti:

"Sad idemo na Bernabeu. Naši navijači nam trebaju više nego ikad, a mi ćemo napraviti nešto magično. Pobijedit ćemo", rekao je za BBC Sport Karim Benzema.

Magija u Madridu se na kraju zaista i desila. Real je u nezaboravnoj noći ostvario plasman u finale Lige prvaka i pokušat će da dođe do 14. titule prvaka Starog kontinenta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Karim će s druge strane gotovo sigurno osvojiti nagradu za najboljeg igrača svijet u ovoj sezoni, a nju je definitivno zaslužio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Najavio penal jer unaprijed se znalo
1 13
denimen9
GOAT
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi