Sve je dogovoreno: Kaneu 90 miliona funti za šest godina
Postignut sporazum

Postignut dogovor sa Spursima

Sve je dogovoreno: Kaneu 90 miliona funti za šest godina

M. Šljivak

Napadač Tottenhama Harry Kane donio je veliku odluku o budućnosti.

Sjajni napadač se mjesecima unazad povezivao sa mnogobrojnim timovima, ali od odlaska iz Tottenhama na kraju neće biti ništa jer je odlučio je potpisati šestogodišnji ugovor vrijedan 90 miliona funti.

Njegova trenutna plata iznosi 100.000 funti sedmično, a novim ugovorom će biti uduplana i sa dodatnim bonusima plata će mu narasti na 15 miliona funti, te će Kane postati jedan od najplaćenijih fudbalera u Premiershipu.

Kane je 2016. godine potpisao ugovor na šest godina. Ipak, kako je izrastao u jednog od najboljih na svijetu, ostali timovi su pokušali da ga angažuju, ali u tome neće uspjeti.

Fantastični napadač će potpisati novi ugovor i sve bi trebalo biti zvanično već večeras, te će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u dresu Engleske imati mirne snove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kane je odigrao ukupno 213 utakmica za londonski klub i postigao je 140 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti