"Sve podsjeća na 1974. godinu, Manchester United bi mogao ispasti!"

Sam Allardyce tvrdi

"Sve podsjeća na 1974. godinu, Manchester United bi mogao ispasti!"

E. Škorić

Proslavljeni engleski trener Sam Allardyce smatra da bi Manchester United mogao čak i ispasti iz lige.

Allardyce je u karijeri trenirao mnoge engleske timove kao što su Everton, Sunderland, Crystal Palace, West Ham, Blackburn, Newcastle, Bolton... I kao takav je naravno jako cijenjen na Otoku, a u analizi ove sezone Premier lige je zabrinuo navijače Uniteda, rekavši da bi Crveni vragovi čak mogli da ispadnu ako nastave ovako da 'igraju'.

Ole Gunnar Solskjaer je od početka sezone pod velikim pritiskom i nakon poraza na gostovanju Crystal Palaceu, West Hamu i Newcastleu United je doživio najgori početak sezone u 30 godina. Allardyce vidi sličnosti sa 1974. godine, kada je United ispao iz Premier lige.

"Tada su imali na papiru sjajnu ekipu, a ispali su. Ako nestane samopouzdanje, a povrede nastave da se redaju, United bi mogao da doživi sličnu sudbinu i ove sezpone. Igrači obično ne mogu biti toliko sposobni kada je ovakva situacija, to je činjenica. Kada ide dobro, igrači 'lete', kada ne, onda se gube i ponestaje im snage, motiva, energije, samopouzdanja...", rekao je Allardyce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Manchester United ne postiže dosta golova, muči se, osjeti se da se pati. Paul Pogba želi da ode i to je dodatni problem, također klubu fali pravi golgeter...", dodao je engleski stručnjak.

Unatoč svemu Ole Gunnar Solskjaer ne gubi nadu i vjeruje da će bolje vrijeme doći nakon reprezentativne pauze i da će igrači imati dovoljno vremena da se vrate mirne glave i da zaigraju puno bolje nego u proteklim sedmicama.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Samy ukenja ga ti da valja jbt
2 0
Robijasi_It
Ovaj ludi od ovih novinara ovdje pa budale dovoljno klubovi koje si vodio i šta si sve osvojio govore koliko si znao i sa čim si se proslavio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi