Sve što trebate znati o završnom turniru Lige nacija
Ko će biti prvi osvajač novog UEFA-inog takmičenja? Saznat ćemo narednog ljeta

Za sada poznata dva učesnika

Sve što trebate znati o završnom turniru Lige nacija

Fudbalske reprezentacije Engleske i Portugala plasirale su se na završni turnir Lige nacija i bit će među četiri ekipe koje će se boriti za prvi trofej u ovom novoosnovanom takmičenju.

Osim ove dvije selekcije, na završnom turniru će zaigrati Belgija ili Švicarska, te Francuska ili Holandija, u zavisnosti od toga kako odigraju posljednje utakmice u svojim grupama.

Završni turnir Lige nacija igrat će se narednog ljeta, a domaćin će biti Portugal. Utakmice će se igrati na stadionima Dragao u Portu i D. Afonso Henriques u Guimaraesu.

Bit će odigrane ukupno četiri utakmice. Prvo polufinale igrat će se u srijedu 5. juna 2019. godine i u toj utakmici će sigurno igrati Portugal, a drugo dan kasnije tj. u četvrtak. Utakmice za treće mjesto i veliko finale igrat će se u nedjelju, 9. juna.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Polufinalni parovi Lige nacija bit će poznati nakon žrijeba koji je na rasporedu u ponedjeljak, 3. decembra u Dublinu s početkom u 13:30 sati i bitno je naglasiti da će žrijeb biti apsolutni, što znači da mogu igrati svi sa svima.

Top Komentari

Babo
A gde je pečat hahahahahhahahahahahhahahahahahahha
9 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi