Sve su mu rekli u pogrešno vrijeme: Hoće li Edin Džeko slaviti golove do kraja sezone?
Foto - EPA

Najavili mu da bi mogao biti prodat

Sve su mu rekli u pogrešno vrijeme: Hoće li Edin Džeko slaviti golove do kraja sezone?

Midhat Šljivak

Edin Džeko je prije nekoliko dana postigao svoj 105. pogodak u dresu Rome.

Bh. napadač je na taj način ušao u historiju rimskog kluba i sada je najbolji strijelac od svih stranih fudbalera koji su obukli dres Vučice.

Međutim, dosta pažnje italijanske javnosti privukla je činjenica da gol protiv Verone Džeko nije proslavio. Svi su se pitali zašto je to tako, a mediji na Apeninima tvrde da je razlog što je reprezentativcu BiH saopšteno da bi ga klub mogao prodati.

Edin je prošle godine produžio saradnju s Romom do 2022. godine. Sve je slutilo na to da će karijeru i okončati na Olimpicu, no financijska situacija u klubu nije baš najbolja, pa rukovodstvo kluba smatra da ih Džeko previše košta.

Njegova plata od 7.5 miliona eura u ovim trenucima je preteška za Romu. Uveliko se spominje da će ga prodati u narednom prelaznom roku, a Corrirere dello Sport tvrdi da je uprava kluba to i saopštila Džeki i da zbog toga nije bio previše sretan.

Zbog toga nije ni želio proslaviti gol. Pitanje je hoće li slaviti uopšte do kraja sezone, jer očigledno su se određene stvari unutar Rome promijenile.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, čudesni bh. napadač neće imati razloga za brigu. Iako je planirao da ostane u Romi do kraja aktuelnog ugovora, postoji interes istinskih velikana i Edin bi lako mogao završiti u Interu ili Juventusu.

Vidjet ćemo šta će do kraja sezone biti, ali se svakako nadamo da će Džeko do kraja sezone pokazati zašto je postao istinska legenda Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

b20
Čista glupost,novinari traže priču gdje je nema.Tko je gledao utakmicu jasno je da je bio prije gola iznerviran jer mu saigrači nisu dali loptu kad je on htio.
12 0
Maximilian
U Želji lajkaju takvu situaciju.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti