Sve više utakmica se otkazuje u Italiji zbog koronavirusa

Veliki problemi za Italijane

Sve više utakmica se otkazuje u Italiji zbog koronavirusa

Endin Čaušević
Teme:

Koronavirus je stigao u Italiju, a već su registrovana dva smrtna slučaja na Apeninima.

Koronavirus se pojavio u kineskom Wuhanu i postao je velika prijetnja. Ovaj virus širi se velikom brzinom, a potvrđeno je da je registrovan i u Italiji.

Zbog toga se stvorio veliki problem i u sportskom segmentu jer se otkazuje sve više utakmica zbog straha od koronavirusa. Italijanski mediji prenose da je registrovano već 25 oboljelih u regijama Lombardije i Veneta.

Utakmice na amaterskom nivou u ovim regijama su otkazane, a to se dešava i u Seriji B. Naime, zbog straha od koronavirusa otkazan je meč drugog ranga italijanskog fudbala između Ascolija i Cremonesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Calciomercato je objavio da su do sada odgođene već 42 utakmice koje su se trebale igrati ovog vikenda uključujući i mečeve u Seriji C i Seriji D.

No, pored fudbala u regijama Lombardije i Veneta odgođene su i utakmice u odbojci i košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi