Svečano održana plavo bijela noć NK GOŠK, Mamić i Ilić u jednom glasu: "Ne može nam niko ništa..."

U Gabeli velika zabava, prisutne zabavljao Halid Bešlić

Svečano održana plavo bijela noć NK GOŠK, Mamić i Ilić u jednom glasu: "Ne može nam niko ništa..."

Samir Mlaćo
Sinoć je u hotelu President u Čapljini održana tradicionalna plavo bijela noć NK GOŠK iz Gabele.

Bilo je svečano, a veliki broj gostiju, prijatelja kluba i sponzora uz brojne zvanice, uživao je u sjajnoj zabavi.

Brojni poznati odlučili su jučer doći u Čapljinu te i na ovaj način iskazati poštovanje velikoj tradiciji koju ima klub iz Gabele, osnovan 1919. godine.

Program je počeo uvodnim obraćanjem, govorilo se i o 32. Memorijalu Andrija Anković koji je jučer započeo u Gabeli, a završava danas, te samom radu NK GOŠK i organizaciji manifestacije u vremenima kada sportski klubovi u našoj zemlji teško žive.

U GOŠK-u su pronašli snage i volje da i ove godine ugoste veliki broj gostiju, a između ostalih zabilježili smo Zdravka i Zorana Mamića, dok je prisutne zabavljao legendarni Halid Bešlić koji je imao samo riječi hvale za NK GOŠK i održanu manifestaciju, te kazao da je prvi čovjek GOŠK-a Lujo Ilić njegov prijatelj i da poziv nije mogao odbiti, a zatim je napravio pravi delirijum u impozantnom zdanju jednog od najljepših hotela u našoj zemlji, ali i šire.

Kao šlag na tortu na podij se popeo i Zdravko Mamić, veliki prijatelj NK GOŠK koji je u društvu prvog čovjeka Gabeljana Luje Ilića zapjevao poznati hit “Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine...“.

Treba istaći da je Zdravko Mamić bio veoma raspoložen, a po dolasku u salu gdje je održana zabava fotografisao se sa gostima i pronašao vremena za svakoga.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“U ova nimalo laka vremena za klubove možemo biti ponosni na naš GOŠK. Mala sredina sa velikim ljudima koji rade velike stvar pozitivan je primjer u našem društvu. Želim vam da uživate, da se sjajno zabavite, te da naš GOŠK živi još dugo godine“, jedna je od poruka koju smo mogli čuti na sinoćnjoj zabavi.

NK GOŠK jesenji je prvak Prve lige FBiH, a jučer je savladao premijerligaša FK Tuzla City, te će danas u finalu od 15 sati odmjeriti snage sa HŠK Zrinjski Mostar.

Top Komentari

fukaraslana
Samo uzivajte tako treba a ne svadje i gluposti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi