Šveđani strepili do posljednje minute protiv Rumunije, Irci se namučili protiv Gibraltara
Švedska je upisala prva tri boda u kvalifikacijama za EP 2020. godine

Rumunija je pružila jako dobar otpor reprezentaciji Švedske

Šveđani strepili do posljednje minute protiv Rumunije, Irci se namučili protiv Gibraltara

S. Pašalić, foto: EPA

Švedska je u okviru grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. ugostila reprezentaciju Rumunije i stigla do pobjede od 2:1.

Poveli su Šveđani sa 2:0 golovima Quaisona u 33. minuti i Claessona u 40. minuti.

Rumuni su pružili veliki otpor u ovoj utakmici te su u drugom poluvremenu u 58. minuti golom Keserua smanjiti na 2:1. Do kraja je Rumunija pokušala doći do izjednačenja, ali u tome nije uspjela pa je Švedska upisala prva tri boda u ovim kvalifikacijama.

Reprezentacija Irske je u okviru grupe D puno teže od očekivang stigla do pobjede protiv Gibraltara rezultatom 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0:0, Jeff Hendrick je u 49. minuti postigao gol za vodstvo Irske, a ispostavilo se da je to bio i gol za pobjedu.

Malta je u okviru grupe F na svom terenu dočekala Farske otoke i golovima Nwokoa u 13. i Borga sa bijele tačke u 77. minuti povela sa 2:0, da bi Farski otoci u 98. minuti uspjeli postići gol za 2:1, što je bio i konačni rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi