Šveđani u posljednjim sekundama do boda protiv Danske

Evropsko rukometno prvenstvo

Šveđani u posljednjim sekundama do boda protiv Danske

Rukometaši Danske i Švedske podijelili su bodove u večerašnjem meču drugog kola druge faze Evropskog prvenstva u Poljskoj, a konačan rezultat bio je 28:28.

Danska je mnogo bolje otvorila ovaj susret i već su nakon 10-ak minuta igre imali prednost od četiri gola (7:3). Prednost su održavali do samog kraja prvog poluvremena, a ona je išla i do maksimalnih plus pet u nekoliko navrata. Na poluvrijeme se otišlo uz prednost Danske od 15:13.

Šveđani su u nastavku meča činili sve kako bi došli do drugog trijumfa na turniru, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći sve do posljednjih sekundi meča. 

Tada je sjajni desni krilni rukometaš Švedske Mattias Zachrisson postigao pogodak i to osam sekundi prije kraja meča za konačnih 28:28.

Švedska je na ovaj način postala prva reprezentacija na ovom prvenstvu Evrope koja je uspjela otkinuti barem bod sjajnim Dancima.

Najefikasniji u redovima Danske bio je sjajni Michael Damgaard Nielsen sa sedam postignutih golova iz deset pokušaja. S druge strane, Jakobsson, Zachrisson i Nilsson postigli su po pet golova.

Švedska-Danska 28:28

Švedska: Kallman 4, Lukas Nilsson 2, Jakobsson 5, Stenmalm 1, Ostlund 4, Zachrisson 5, Nilsson 5, Nielsen 2.

Danska: Christiansen 3, Mensah Larsen 4, Mortensen 1, Eggert Magnussen 4, Sven Hansen 1, Lindberg 2, Toft Hansen 1, Mikkel Hansen 5, Damgaard Nielsen 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi