Bh. fudbalerke poražene i u revanšu u Švedskoj
FOTO: NFSBiH

Baraž Lige nacija

Bh. fudbalerke poražene i u revanšu u Švedskoj

Haris Zilić

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela prekočiti preprekuu baražu za Ligu A Lige nacija. U dva meča bila je bolja selekcija Švedske koja je u ovom trenutku puno kvalitetnija od našeg tima.

Nakon trijumfa u prvoj utakmici u Zenici rezultatom 5:0, Šveđanke su večeras i u revanš duelu u Stockholmu slavile identičnim rezultatom.

Švedska je do prednosti došla u 26. minuti golom Matilde Vinberg, nakon dodavanja Filippe Angeldal. Kada je izgledalo da će se sa rezultatom 1:0 otići na odmor, Šveđanke su u 45. mintu i prvom minutu nadoknade uvećale svoju prednost preko Stine Blackstenius i Rose Kafaji.

Četvrti gol za Švedsku postigla je Filippa Angeldal u 82. minuti, a konačnih 5:0 osam minuta kasnije postavila je Pauline Hammarlund.

Tako će naše djevojke i naredne sezone Lige nacija igrati u Ligi B, dok Šveđanke ostaju u Ligi A.

Nakon revanša u Švedskoj izjavu za zvaničnu stranicu NFSBiH dala je slektorka Samira Hurem.

Oglasi

"Čestitam igračicama i stručnom štabu. Svi su dali sve od sebe i pokazali koliki potencijal naša reprezentacija ima. Izgubiti od najboljih nije neočekivano, ali igrati i stvarati šanse i protiv najboljih je za ovu reprezentaciju veoma važno. Šteta sto nismo nagrađeni barem jednim pogotkom, jer bi to puno značilo za njihovo samopouzdanje. Golove koje smo primili u završnim minutama su odraz pada koncentracije i nedovoljnog iskustva za ovako velike utakmice. Mi treba da rastemo i učimo od najboljih. Kroz ove dvije utakmice smo vidjeli naše nedostatke, ali i velike mogućnosti za napredak i razvoj", istakla je Hurem.

Baraž za Ligu A Lige nacija, revanš utakmica:

Švedska - Bosna i Hercegovina 5:0 (3:0)

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Švedska: Zećira Mušović, Amanda Nilden, Madelen Janogy (60’ Johanna Rytting Kaneryd), Matilda Vinberg, Rosa Kafaji (84’ Monica Jusu Bah), Stina Blackstenius (46’ Pauline Hammarlund), Nathalie Bjorn (46’ Linda Sembrant), Anna Anvegard (60’ Kosovare Asllani), Filippa Angeldal, Josefine Rybrink, Hanna Bennison. Selektor: Peter Gerhardsson.

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Ena Šabanagić, Gloria Slišković (71’ Aida Hadžić), Marija Ana Milinković, Melisa Hasanbegović, Dajana Spasojević (87’ Alma Krajnić), Marija Aleksić, Milena Nikolić (90’+3’ Elma Husić), Minela Gačanica (71’ Sofija Krajšumović), Amela Kršo, Maja Jelčić (87’ Una Rankić). Selektorka: Samira Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi