Dirljive scene u Liverpoolu - Odavno neko nije dobio ovakve ovacije na Anfieldu

Poseban dan za velikog čovjeka i trenera

Dirljive scene u Liverpoolu - Odavno neko nije dobio ovakve ovacije na Anfieldu

E. Škorić

U subotu je odigran meč legendi Liverpoola i Ajaxa, a na klupi Redsa nije bilo slavnog njemačkog trenera Jurgena Kloppa.

Klopp, koji je odlučio da na ljeto napusti klubu Liverpoola, ispao je nedavno veliki gospodin kada je rekao da će prepustiti utakmicu legendi kluba Sven-Goranu Erikssonu.

Legendarni Šveđanin je bolestan i doslovno je na rubu života, ali je oduvijek imao želju da vodi ekipu Redsa. Njemu je Klopp odlučio pružiti priliku, makar to bilo u utakmici humanitarnog karaktera.

Bivši selektor Engleske smrtno je bolestan, ali je sa osmijehom na licu izašao na teren, dok je kompletan stadion aplaudirao.

Bivši menadžer otkrio je u januaru da se bori s terminalnim rakom gušterače i da mu je ispunjena želja da vodi jednu posljednju utakmicu na Anfieldu.

Oglasi

Eriksson je menadžerska ikona i kao takvog ga je pozdravio Jurgen Klopp. Eriksson je vodio IFK Gothenburg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Manchester City i Leicester City.

Ipak, najpoznatiji je po međunarodnoj menadžerskoj karijeri u kojoj je vodio Obalu Slonovače, Meksiko, Filipine i Englesku. Eriksson je vodio Tri lava i njihovu 'zlatnu generaciju' između 2001. i 2006. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju su legende Liverpoola sa 4:2 pobijedile legende Ajaxa. Fernando Torres bio je jedan od strijelaca, a pogađao je još jedan bivši igrač Redsa Djibril Cisse. Nabil El Zhar također se upisao u strijelce te Gregory Vignal.

Ajax je vodio dva puta na poluvremenu zahvaljujući pogocima Derka Boerrigtera i Kikija Musampa. Subotnju utakmicu pratilo je oko 60.000 gledalaca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Zasto moras navoditi da je Cisse bivsi igrac Liverpoola kad igra za tim legendi tog kluba?
0 0
King_Kenny
...tako to radi gigant sa Anfielda!!!...ucite patuljci...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi