Jurgen Klopp ispunjava veliku želju legendi na samrti - Potez koji tjera suze na oči
Sven Goran Eriksson neće još dugo živjeti. Jurgen Klopp će mu ispuniti veliku želju.

Usrećit će ga barem nakratko

Jurgen Klopp ispunjava veliku želju legendi na samrti - Potez koji tjera suze na oči

Eldar Ganibegović

Švedski stručnjak Sven Goran Eriksson objavio je da mu je zbog bolesti ostalo godinu dana ili manje života. Da ga usreći barem nakratko potrudio se Jurgen Klopp.

Ima 75 godina i planirao je još da radi, ali mu njegovo zdravstveno stanje to ne dozvoljavala. Švedski stručnjak Sven Goran Eriksson u tužnoj ispovijesti rekao je kako mu nije ostalo još mnogo vremena.

"Preda mnom je možda još godina života, u najgorem slučaju čak i manje. Ne mogu znati sa sigurnošću. Bolje je uopće ne razmišljati o tome. Možete trenirati svoj mozak. Morate vidjeti pozitivne stvari", rekao je Eriksson medijima u Švedskoj.

Otkrio je i da mu je uvijek želja bila da bude trener Liverpoola. Jurgen Klopp se potrudio da mu se ona i ostvari.

Sven Goran Eriksson na klupi Liverpoola

Navijači Liverpoola tražili su od čelnika kluba da se švedskom stručnjaku dozvoli da u utorak, 23. januara, vodi Liverpoolove protiv legendi Ajaxa u humanitarnoj utakmici.

Jurgen Klopp je to prihvatio. Osim toga, dao je izjavu i uradio gest koji mnogima tjera suze na oči.

Oglasi

"Nedavno sam saznao da je on cijeli život veliki navijač Liverpoola, a čuo sam i za ideju s vođenjem Liverpoolovih legendi. Na to ne mogu utjecati", rekao je Klopp i dodao:

"Jedino što mogu jest reći da je apsolutno dobrodošao ovdje i preuzeti moj posao na jedan dan, ako to želi. Uopće nema problema. Neka sjedne u ured za moj stol, pokazat ćemo mu kako se klub razvio proteklih godina. Samo neka dođe ovdje, provest će nekoliko lijepih sati. Uvjeren sam u to."

Trenersku karijeru počeo je da gradi u Degerforsu nedugo nakon što je završio igračku karijeru. Potom je vodio Goteborg, a onda slijede Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Engleska, Manchester City, potom brojni odlasci izvan Evrope, kasnije je sjedio i na klupi Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je tri puta s Benficom bio prvak Portugala, osvajao Scudetto sa Rimljanima, bio prvak Švedske, dva puta Superkup Italije sa Lazijom, te ima i četiri trofeja u Kupu Italije - dva s Lazijom, te po jedan sa Romom i Sampdorijom.

S Göteborgom je senzacionalno osvojio UEFA Kup 1982. godine i to je najveća senzacija koju je ostvario.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi