Svi gledaju prema Anfieldu

Kladioničari 'razbijaju glavu' dumajući

Svi gledaju prema Anfieldu

Italijani odmaraju ovog vikend kada je u pitanju Serija A, ali zato su Englezi, Francuzi, Nijemci i Španci u punom pogonu. 

Veliki broj utakmica u ligama petice nas očekuje za predstojeći vikend, a sve počinje odmah sutra navečer kada se igra veliki derbi u Bundesligi u kojem se sastaju Bayer Leverkusen i Bayern Minhen. Bayern igra kao preporođen otkad se u klub vratio Jupp Heynckes, a na posljednjih deset utakmica prije zimske pauze minhenski gigant je ostvario čak devet pobjeda.

Ipak, problem za kladioničare sutra je činjenica da Leverkusen na posljednjih 10 mečeva nema nijedan poraz. To je Apotekare popelo čak na 4. poziciju u šampionatu iako su početkom sezone bili u velikim problemima. Ukoliko ipak smatrate da će Bayern, uprkos problemima sa povredama igrača, pobijediti na nezgodnom gostovanju, onda je kvota u Mozzart kladionici od 1,85 veoma privlačna.

Kada govorimo o utakmicama u subotu 'za oko zapada' utakmica između Tottenhama i Evertona i mala kvota na Pijetlove. Mozzart kladionica nudi kvotu od 1,25 na pobjedu Tottenhama, ali mnogi smatraju da bi Everton mogao iznenaditi u Londonu. Ekipa koju sa klupe predvodi Sam Allardyce igra sasvim pristojno u posljednje vrijeme i na posljednjih 10 utakmica je zabilježila samo tri poraza. S druge strane, Tottenham zna veoma često kiksati kući, a to im se na posljednjih 11 utakmica desilo pet puta. Dakle, nije uopšte nemoguće da Everton remizira ili čak pobjedi u Londonu, a Mozzart vam na to nudi kvotu od čak 5,80 ili 12,00.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nadalje, kladioničarima je primamljiva i utakmica između Montpelliera i Monaca i eventualna pobjeda ekipe sa Louis II stadiona. Monaco je drugoplasirana ekipa na tabeli, dok je Montpellier sedmi. Monaco igra veoma pristojno u gostima ove sezone jer ima pet pobjeda na devet nastupa, dok ekipa Montpelliera ima samo tri pobjede kući na deset nastupa. Kvota na Monaco je veoma visoka i iznosi 2,20.

Za nedjelju smo ostavili još samo jednu utakmicu i to gostovanje Manchester Cityja na Anfieldu kod Liverpoola. Ekipa Pepa Guardiole nema nijedan poraz ove sezone u Premiershipu i ima samo dva remija na 22 utakmice. Pobijedili su Liverpool sa 5:0 u prvo dijelu sezone, ali Redsi imaju samo jedan poraz na posljednjih 15 utakmica i njihova forma je značajno bolja u odnosu na prvi dio sezone. Kvota na pobjedu Redsa je 3,65, dok je na Građane 2,20.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi