Svi na ulice: Bosanci i Hercegovci večeras se odužite zlatnim momcima

Večeras doček zlatnih momaka ispred Vječne vatre

Svi na ulice: Bosanci i Hercegovci večeras se odužite zlatnim momcima

Adnan Beganović

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine novi je prvak Evrope. Naši mladi košarkaši su u finalnomn susretu Evropskog prvenstva u Kaunasu savladali domaću Litvaniju, te su tako ispisali neke nove stranice bosanskohercegovačkog sporta.

Konačno smo dočekali i taj dan. Bosna i Hercegovina ima evropske prvake. Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara i društvo u ovim teškim vremenima vratili su osmijehe na lica Bosanaca i Hercegovaca.

Svojim sjajnim igrama, borbom, požrtvovanošću su zadužili sve građane ove zemlje, a već večeras Bosanci i Hercegovci priliku da im se oduže.

Naime, naš zlatni momci će se iz Litvanije večeras vratiti u Bosnu i Hercegovinu. Oko 19:30 bi na sarajevski aerodrom trebao sletiti avion u kojem će biti zlatni košarkaši, a centralno slavlje biće organizovano u centru Sarajeva.

Bosanci i Hercegovci, svi vi koji ovu zemlju smatrate svojom i koji ste se sinoć radovali, pa i pustili koju suzu radosnicu, večeras ovim momcima pokažite koliko vam znači njihov uspjeh. Odužite im se, oni su zaslužili i mnogo više od spektakularnog dočeka ispred Vječne vatre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.