Svi pričaju o Xhaki i Shaqiriju, a niko nije vidio šta je uradio Lichsteiner

Kapiten Švicarske se provlači bez kazne?

Svi pričaju o Xhaki i Shaqiriju, a niko nije vidio šta je uradio Lichsteiner

Edmir Škorić

Utakmica Srbije i Švicarske u petak navečer donijela je visoke tenzije i brojne skandale.

Iskusni švicarski bek i kapiten Stephen Lichsteiner također je simulirao "albanskog orla" kod proslave gola, iako su prvobitno optužbe za ovaj gest primili samo Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, koji su isprovirali Srbijance u meču u petak navečer, u 2:1 pobjedi Švicaraca.

FIFA je pokrenula postupak protiv Xhake i Shaqirija, srbijanskog selektora Mladena Krstajića zbog izjava o suđenju kojeg je uporedio s onim u Haagu, kao i Srbijanskog saveza zbog ponašanja dijela navijača u Kalinjingradu.

Na kraju, FIFA bi mogla da pokrene istragu i protiv Lichsteinera, koji je i sam bio dio skandala, bez obzira što u odnosu na Xhaxu i Shaqirija nema korijene iz Albanije i sa Kosova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U Svjetskoj međunarodnoj federaciji imaju pune ruke posla i nema sumnji da će biti određenih kazni, samo je pitanje ko će izvući deblji kraj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi