Svi trenerski uspjesi Dušana Bajevića
Foto - EPA

Legenda u Grčkoj i BiH

Svi trenerski uspjesi Dušana Bajevića

M. Šljivak

Dušan Bajević novi je selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza naše zemlje dao je povjerenje Bajeviću da vodi nacionalni tim u narednim utakmicama baraža za EP.

U bogatoj karijeri koja traje 35 godina Bajeviću je ovo prvi selektorski posao, a sa klupe je u prošlosti predvodio brojne poznate ekipe.

Počeo je u Veležu 1984. godine, a z atim je radio u AEK-u, Olympiacosu, PAOKu-u, Crvenoj zvezdi, Arisu i Omoniji. Posljednji angažman Bajević je imao na klupi grčkog Atromitosa 2012. godine.

Kao trener Bajević je prvi veliki trofej osvojio sa Veležom 1986. godine kada je osvojen Kup Jugoslavije.

Najviše trofeja je uzeo sa AEK-om. Tim iz Atine je vodio do četiri naslova prvaka Grčke, osvojio je Kup, Liga kup i Superkup ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Potom je četiri titule prvaka uzeo i sa Olympiacosom, gdje je također dva puta podigao i pehar pobjednika Kupa.

Također, jedan trofej je donio i PAOK-u i to u Kupu 2001. godine.

Top Komentari

goofy
Sve cestitke na uspjesim i kao igrac i kao trener ali goaposin nike nikoga vodio posljednjih 7 godina
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi