Svi žele mladog Kluiverta, ali ako se Raiola pita on ostaje u Ajaxu

Talentovani sin Patricka Kluivera pregovara o novom ugovoru

Svi žele mladog Kluiverta, ali ako se Raiola pita on ostaje u Ajaxu

Osamnaestogodišnji Justin Kluivert, sin legendarnog Patricka, je privukao na sebe interes mnogih evropskih velikana, ali njegov menadžer, Mino Raiola, ističe da će on ostati u Ajaxu još koju godinu.

Mladi Kluivert je ove sezone postao jedan od ključnih igrača Ajaxa, nakon što je u januaru prošle godine prvi put debitovao za seniorsku ekipu holandskog giganta.

Ipak, on je sada "ušao" u zadnjih 18 mjeseci svog ugovora sa Ajaxom, pa su se pojavile špekulacije da bi mogao već na ljeto obući dres nekog evropskog velikana, a kao najzainteresovaniji za njegove usluge se pominju Manchester United i Barcelona.

Menadžer mladog Kluiverta ističe da je već odbijeno nekoliko ponuda, ali i da njegov klijent namjerava ostati u Ajaxu, sa kojim trenutno i pregovara.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Pregovori sa Ajaxom napreduju dobro, nema nikakvih problema, ali moja dužnost je da uvijek budem oprezan", izjavio je Raiola za holandski De Telegraaf, pa nastavio:

"U Ajaxu Justin još uvijek ima mali ugovor, a za njega postoji puno interesa velikih klubova... Sve se to mora uzeti u obzir jer se radi o jednom od najvećih talenata na svijetu.".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi