Švicarci će večeras sanjati Ronalda, a Portugalci bi mu trebali napraviti spomenik

Kapa dole, majstore

Švicarci će večeras sanjati Ronalda, a Portugalci bi mu trebali napraviti spomenik

Reprezentzacija Portugala plasirala se u finale Lige nacija nakon što je večeras na domaćem ternu porazila Švicarsku sa 3:1 u polufinalnom duelu.

Portugalci možda i nisu toliko opasna reprezentacija po imenima igrača, ali dok god budu u svojim redovima imali Cristiana Ronalda, bit će u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala.

Svoju klasu i veličinu Ronaldo je večeras pokazao po ko zna koji put jer je postigao 86., 87. i 88. gol za svoju reprezentaciju.

Sve je počelo u 25. minuti kada je Ronaldo postigao prvi gol i to iz slobodnog udarca. Taj je rezultat bio aktivan sve do početka drugog dijela.

Švicarci su se malo trgnuli, napadali te su dobili penal početkom nastavka, ali na vrlo zanimljiv način.

Švicarci su prvo tražili penal nakon što je Zuber pao u šesnaestercu Portugala, ali Brych je samo odmahnuo rukom.

Portugalci su uzeli loptu, krenuli u napad, i samo 20-ak sekundi kasnije dobili penal i to čist kao suzu. Bernardo Silva je pao u šesnaestercu gostiju i Brych je pokazao na bijelu tačku.

Švicarci su ga okupirali tražeći da pogleda snimak situacije u kojoj su oni tražili penal, a Nijemac je na kraju to i uradio.

Nakon što je pregledao snimak, Brych je promijenio svoju odluku i dosudio penal za Švicarsku. Sa bijele tačke bio je precizan Rodriguez i izjednačio rezultat.

Ipak, razliku na ovom susretu je napravio Ronaldo koji je u samom finišu meča postigao još dva gola. Prvo je u 88. minuti nakon asistencije Bernarda Silve pogodio za 2:1, da bi dvije minute kasnije postigao još jedan sjajan gol za konačnih 3:1.

Portugalci će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Holandija - Engleska. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Polufinale Lige nacija:

Portugal - Švicarska 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi