Van Dijk otpao za Estoniju

Iz privatnih razloga

Van Dijk otpao za Estoniju

Štoper Liverpoola i jedna od prvih zvijezda reprezentacije Holandije Virgil van Dijk otpao je za posljednji susret kvalifikacija protiv Estonije.

Holanđani su praktično osigurali nastup na Euru poslije sinoćnjeg remija u Sjevernoj Irskoj, pa će u posljednjem susretu u rezultatskom smislu biti itekako rasterećeni.

Inostrani mediji javljaju kako selektor Ronald Koeman na ovom susretu neće moći računati na Van Dijka koji je otpao zbog privatnih razloga.

Za sada Fudbalski savez Holandije nije ponudio više informacija osim ove, a zanimljivo je da je Van Dijk već peti fudbaler Liverpoola koji je otpao u ovoj reprezentativnoj pauzi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Holanđani u posljednjem kolu imaju teoretsku šansu da završe prvi u grupi C obzirom da od Njemačke imaju dva boda manje. Elf u posljednjem kolu igra protiv Sjeverne Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi