Telegraf tvrdi - NFSBiH je preko posrednika zvao Baždara, ali Piksi je bio brži
FOTO: Instagram

Odlučio se da prihvati poziv Srbije

Telegraf tvrdi - NFSBiH je preko posrednika zvao Baždara, ali Piksi je bio brži

Esmer Oštraković

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi danas je objavio spisak fudbalera na koje računa za predstjeće utakmice reprezentacije.

Prvo će reprezentacija Srbije igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom u Moskvi, a zatim ih čeka utakmica protiv Kipra.

Mnogo pažnje privuklo je ovih dana ime Sameda Baždara koji je u posljednje vrijeme počeo da sve bolje i bolje igra u dresu Partizana, a sada je dobio poziv u reprezentaciju Srbije.

Trenutno je Partizan prvi na tabeli u Superligi Srbije, a Baždar je dobio poziv u reprezentaciju kao nagradu za sjajne igre koje pruža u dresu lidera na tabeli.

Posebno se Baždar istakao sa dva vezana gola u posljednje dvije utakmice što je možda bila i najbolja preporuka za Piksija da obrati pažnju na njega za ove prijateljske utakmice.

Oglasi

Zanimljivo je da je Baždar navodno bio interesantan i NFSBiH i navodno su postojale namjere da ga čelnici našeg saveza pokušaju "pridobiti" da igra za Bosnu i Hercegovinu.

Novinari Telegrafa tvrde da je Baždar preko posrednika dobio informacije da se NFSBiH interesuje za njegove usluge i da se priprema poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za njega.

Selektor Savo Milošević koji je inače legenda Partizana očito je jako dobro upoznat sa kvalitetama Baždara i htio je navodno da ga dovede, ali na kraju je Baždar odabrao Srbiju.

Piksi je odlučio da pošalje poziv Baždaru koji je fudbaler Partizana prihvatio i sada je svima jasno čije boje će u budućnosti braniti ovaj telentovani fudbaler.

Spisak reprezentacije Srbije:

Oglasi

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Mile Svilar

Odbrana: Nikola Milenković, Erhan Mašović, Jan-Karlo Simić, Strahinja Eraković, Milan Gajić, Matija Nastasić, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Aleksa Terzić, Filip Mladenović

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Lazar Samardžić, Filip Kostić, Dušan Tadić

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Samed Baždar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi