Šokantne izjave: SP 2018. namješteno, pogotovo utakmica Rusije i Španije!

Kanchelskisove izjave odjekuju

Šokantne izjave: SP 2018. namješteno, pogotovo utakmica Rusije i Španije!

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje je održano 2018. godine ionako je za sobom vuklo dosta kontroverze oko samog izbora Rusije kao domaćina, a sada stižu nove nevjerovatne izjave povodom tog Mundijala. Navodno je dosta toga namješteno.

Bivši reprezentativac Rusije, Andrej Kanchelskis, optužio je organizatore Svjetskog prvenstva 2018. za korupciju. Prema riječima bivšeg fudbalera, dosta toga je namješteno.

"Zašto sam ja trebao navijati za tu momčad? Za kupnju svake utakmice? Da, svi su kupljeni. Niste znali za to?, rekao je u intervjuu za portal MatchTV.ru.

Izabranici Stanislawa Czerczesowa plasirali su se u četvrtfinale, gdje su tek nakon izvođenja penala izgubili od kasnijeg finalista - Hrvatske.

Ali Kanchelskis nije bio impresioniran. Prema riječima bivšeg ruskog internacionalca, žrijeb i tok tog turnira bili su dogovoreni na isti način kao i utakmice.

Prema Kanchelskisu, Rusi su namjerno izgubili u zadnjem kolu grupne faze od Urugvaja (0:3) da bi igrali u osmini finala utakmicu protiv Španije. 

Oglasi

Rusi su senzacionalno eliminisali svoje suparnike nakon penala, no prema riječima Kanchelskisa, postojao je poseban dogovor između dvije zemlje.

"Igrali smo na svom terenu i bili vučeni za uši kao Južna Koreja 2002. godine. Osim toga, protiv koga smo igrali? S Urugvajem koji nas je razbio. Sa Španijom, što je bilo vrlo čudno. Vjerujte da će se s vremenom ova septička jama preliti" rekao je Kanchelskis i dodao:

"Zar se stvarno nikad niste zapitali zašto je selektor Španaca samo tako otišao u jednom danu? Na njegovo mjesto stavili su Fernanda Hierra koji bi, bez obzira na rezultat, nastavio raditi u tamošnjem savezu. Vjerujte, postoji još mnogo zanimljivih informacija koje nisu ugledale svjetlo dana."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Španija nije igrala s nama. Patila je, besmisleno motala loptu po terenu. Igrao sam fudbal i znam o čemu se radi. Osim toga, u prošlom kolu nismo se niti pokušali suprotstaviti Urugvaju. Samo smo htjeli igrati protiv Španije jer smo znali šta slijedi. Došao nam je španski kralj i tada je napravljen poseban dogovor. Ne mogu sada govoriti o detaljima, ali oni će izaći na vidjelo s vremenom", zaključio je Kanchelskis.

Ove izjave svakako će izazvati lavinu reakcija, a ostaje za vidjeti da li će se nešto od ovoga pokazati kao istina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi