Stigle odlične vijesti za Francusku mjesec dana pred Svjetsko prvenstvo
Foto: T. Hebib

Oporavlja se bitan igrač

Stigle odlične vijesti za Francusku mjesec dana pred Svjetsko prvenstvo

Eldar Ganibegović

Još mjesec dana ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Titulu osvojenu u Rusiji 2018. godine branit će selekcija Francuske čiji je selektor Didier Deschamps danas saznao jako lijepe vijesti.

Naime, jedan od bitnijih kotačića u reprezentaciji Francuske, Paul Pogba, vratio se na treninge Juventusa lakšim intenzitetom, objavio je torinski klub.

Pogba, jedan od ključnih igrača francuske momčadi, još nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Juventus otkako se vratio iz Manchester Uniteda, no mogao bi se vratiti na teren krajem mjeseca.

On je sudjelovao u vježbama trčanja bez lopte, a zatim je radio na kontroli lopte s ostalim saigračima, uključujući još jednog povratnika, Federica Chiesu. Međutim, datum tačnog povratka Pogbe još nije utvrđen. 

Talijanski mediji spominju mogućnost povratka Pogbe na teren krajem oktobra ili početkom novembra, vjerovatno u utakmici protiv PSG-a u Ligi prvaka 2. novembra.

Francuski selektor Didier Deschamps, lišen usluga veznjaka N'Goloa Kantea, još jednog temeljnog elementa momčadi Galskih pijetlova., 9. novembra objavit će spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Francuska će prvu utakmicu odigrati 22. novembra protiv Australije prije nego što se sastane s Danskom (26. novembar), a potom i s Tunisom (30. novembar) u skupini D.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Pogba je žrtva pokušaja višemilionske ucjene te je u središtu istrage u Francuskoj u kojoj se pojavljuje ime njegovog starijeg brata Mathiasa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti