Szczesny otkrio zastrašujuće detalje: "Mislio sam da ću umrijeti"

Na utakmici Evropske lige

Szczesny otkrio zastrašujuće detalje: "Mislio sam da ću umrijeti"

Eldar Ganibegović

Poljski golman Wojciech Szczesny doživio je traumatično iskustvo na utakmici u Evropskoj ligi minule sezone, a dva mjeseca nakon svega ponovo je otvorio dušu.

U okviru prve utakmice četvrtfinala Evropske lige prošle sezone na Allianz stadionu u Torinu sastali su se Juventus i Sporting, a krajnji rezultat glasio je 1:0.

Međutim, ono što je obilježilo taj meč jeste scena iz 44. minute kada je golman domaće ekipe u suzama napustio teren.

Szczesny je u finišu prvog dijela hitno zatražio ljekarsku pomoć i pokazivao je da nešto nije u redu s njegovim srcem i da ima velikih problema s disanjem.

Na svu sreću sve se dobro završilo, no Poljak se u tom momentu jako prepao. Možda se radilo o napadu panike, a dva mjeseca nakon svega ponovo se i sam oglasio.

Oglasi

"Bilo je zastrašujuće. Zaista sam mislio da ću umrijeti. Nakon što sam dodao loptu stoperu, osjećao sam se kao da će mi srce eksplodirati", rekao je poljski golman, te dodao:

"Kod izvođenja kornera sam bio rekao Miliku da sam povrijeđen, ali Sportingovi igrači već su bili ubacili loptu. Bol u prsima bila je strašna".

"Ne znam koji je bio razlog. Moguće problemi s leđima ili kralježnicom", pokušao je objasniti, no jasno je da je moguće da se radilo o anksioznom napadu. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na svu sreću, pretragama se utvrdilo da Szczeszny nema nikakvih zdravstvenih problema i mogao se normalno nastaviti baviti fudbalom. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti