Juventus završio dolazak krilnog fudbalera koji prošle sezone nije postigao nijedan gol

Weah u Torinu

Juventus završio dolazak krilnog fudbalera koji prošle sezone nije postigao nijedan gol

Eldar Ganibegović

Juventus je završio novo pojačanje, no pitanje je koliko će navijači biti zadovoljni urađenim poslom jer ofanzivni igrač kojeg su doveli nije postigao nijedan gol prošle sezone. 

Nakon dvije sezone u kojima je izostao trofej, Juventus se sprema za novu i tim povodom obezbijedio je dolazak novog pojačaja.

U pitanju je krilni fudbaler Timothy Weah, a njegov dolazak u redove Stare dame gotova je stvar, što je potvrdio i Fabrizio Romano. 

Juventus i Lille dogovorili su obeštećenje u iznosu od 12 miliona eura, a ljekarski pregledi obavit će se u četvrtak.

Za ovog denosg krilnog fudbalera igranje u Italiji biti će novo iskustvo, s obzirom na to da je da sada igrao uglavnom u Francuskoj. 

Oglasi

Iz Sjedinjenih Američkih Država je stigao u omladinski pogon PSG-a 2014. godine, nekoliko mjeseci 2019. godine igrao na posudbi u Celticu, da bi istog ljeta bio prodan Lilleu za deset miliona eura.

U minuloj sezoni na 32 utakmice nije uspio postići niti jedan pogodak i upisao je asistenciju, što sigurno nikako ne zadovoljava navijače Juventusa.

Treba istaći i da se radi o reprezentativcu Sjedinjenih Američkih Država za koje je nastupio 29 puta i postigao četiri pogotka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su mu tek 23 godine, već je osvojio dosta trofeja. S Lilleom jednom i s PSG-om je dva puta bio prvak Francuske, sa Celticom je osvojio duplu krunu u Škotskoj, s Lilleom i PSG-om je po jednom osvajao francuski Kup, a s reprezentacijom dva puta CONCACAF Ligu nacija. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Covjek igra desnog beka.... Glup ste portal do bola
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi