I to je moguće: Juventus kažnjava sam sebe, čeka se odgovor UEFA
Torinski klub odlučio je dati prijedlog kazne Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA)

Samovoljno napuštaju takmičenje

I to je moguće: Juventus kažnjava sam sebe, čeka se odgovor UEFA

Midhat Šljivak

Torinski Juventus spreman je odustati od učešća u Konferencijskoj ligi ove sezone i razgovara s Evropskom fudbalskom asocijacijom (UEFA) da njihovo samovoljno povlačenje iz takmičenja bude kazna za kršenje finansijskog fair playa za koji se terete.

Najveći italijanski klub Juventus spreman je odustati od nastupa u Evropi. Bianconeri su zbog oduzimanja 10 bodova umjesto u Ligi prvaka završili u Konferencijskoj ligi, ali vrlo je moguće da Stara dama neće igrati ovo takmičenje.

Kako navodi Tuttosport, Juventus pregovara s Evropskom fudbalskom federacijom (UEFA) da se dobrovoljno povuče iz Konferencijske lige i da to bude kazna za kršenje finansijskog fair playa tokom panedmije koronavirusa.

S ovim prijedlogom čelnici Juventusa izašli su pred UEFA-u. Spremni su da propuste sezonu u Evropi i sada se čeka odluka rukovodstva krovne kuće evropskog fudbala.

Već se ranije govorilo kako je UEFA spremna izbaciti Juve iz svojih takmičenja. Da je u pitanju Liga prvaka sigurno bi postupili drugačije, a ovako je Konferencijska liga ipak drugorazredno takmičenje koje ne znači puno torinskom gigantu.

Oglasi

Zbog toga su vjerovatno i odlučili da se pokušaju dogovoriti s UEFA-om i doslovno su sami sebi predložili kaznu. Vidjet ćemo hoće li prijedlog biti usvojen.

Juventus je prije nekoliko dana zvanično istupio i iz projekta Super lige u kojem su ostali još samo Barcelona i Real Madrid i to je definitivno dokaz da je pritisak UEFA urodio plodom.

Zašto je kažnjen Juve?

Juventus je kaznu oduzimanja bodova dobio nakon što je u akciji 'Prizma' otkriveno kako je bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom pandemije koronavirusa.

Stara dama je isplaćivala određene novčane iznose u tajnosti na račun svojih fudbalera i to je na kraju rezultirali oduzimanjem bodova te drakonskim kaznama za njihove nekadašnje funkcionere.

Tako je nekadašnji sportski direktor Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz fudbala od dvije i po godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine.

Dvije godine suspenzije dobio je i Maurizio Arrivabaene, Federico Cherubini na godinu i četiri mjeseca, a Pavel Nedved na osam mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Žalbe za poništenja kazne odbijena su za Agnellija, Paraticija, Cheribinija i Arrivabaene, dok je Pavelu Nedvedu ukinuta suspenzija od osam mjeseci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Haahha koja glupost i licemjerstvo, ne igra im se ovo trecerazredno UEFINO takmičenjima jer realno nit im je vele isplativo niti navijače Juventusa zanima npr da su u grupi sa ako Bog da Zrinjskim, Levskim, Hamrunom i sličnim ekipama pa sad ko oni pošteni i sami bi sebe kaznili ,da je UEFA poštena primorala bi ih da igraju ovo takmicenje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije