Tabaković se sa nova dva gola "preporučio" selektoru Miloševiću pred Ukrajinu
FOTO: EPA

Hertha prokockala vodstvo od dva gola

Tabaković se sa nova dva gola "preporučio" selektoru Miloševiću pred Ukrajinu

Esmer Oštraković

Fudbaleri Herthe na nevjerovatan način su prokockali pobjedu u okviru 24. kola 2. Bundeslige protiv Holstein Kiela. Domaći tim imao je vodstvo od 2:0 a oba gola postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković, ali je utakmica na kraju završena 2:2.

U uvodu ove utakmice gostujući tim bio je favorit, ali na terenu to nije izgledalo tako, međutim uspjeli su da dođu do boda.

Do vodstva domaći tim stigao je u 17. minuti. Tabaković je sjajno pratio pritisak koji su njegovi saigrači pravili po lijevoj strani.

Igrač Holstein Kiela probao je loptu vratiti do svog golmana, ali tada se ukazao Tabaković koji je to dodavanje presjekao.

Krenuo je reprezentativac Bosne i Hercegovine sam na golmana gostiju, te ga je hladnokrvno predriblao, ali nije htio odmah da šutira.

Oglasi

Vodio je loptu skoro do same linije, čekao gostujuće igrače, a onda onako ležerno postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Hertha do vodstva od 2:0 dolazi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a ponovo je gol postigao Tabaković.

Sjajno je reprezentativac Bosne i Hercegovine ispratio centaršut svog saigrača, ali golman mu je odbranio udarac.

Ipak, imao je Tabaković sreće i lopta se odbila jako blizu njega, te ju je samo pospremio u mrežu.

Drugi gol Tabakovića pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Do kraja utakmice, tačnije u 81. minuti Porath je postigao gol za 2:1 i činilo se da će utakmica završiti pobjedom Herthe, ali gosti nisu odustajali.

Iako je glavni sudija utakmicu produžio pet minuta, gostima je u 97. minuti dosuđen penal, a Becker ga je pretvorio u pogodak i donio svojoj ekipi bod na ovoj utakmici.

Top Komentari

Drakula
I vi ste ga preporucili sa placenim oglason
0 1
plemic
tko god u bilo kome dijelu svijeta i bilo kojoj razini takmičenja da gol, odmah bi ga u repku, pitam se dali znate da u timu ima mjesta samo za desetiricu ako golmana zanemarimo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi