Tačno u tri: Obračun Bilbije i Krpića Pod Bijelim brijegom
Osim derbija kola u Mostaru, danas je na rasporedu još jedan derbi i to onaj koji će na Koševu odigrati Sarajevo i tuzlanska Sloboda.

Premijer liga BiH, 14. kolo

Tačno u tri: Obračun Bilbije i Krpića Pod Bijelim brijegom

Reprezentativna pauza je gotova, a danas nam se vraća i Premijer liga BiH i to izuzetno zanimljivim utakmicama 14. kola.

Prva subota Premijer lige nakon reprezentativne pauze je svakako u znaku velikog derbija Pod Bijelim brijegom u kojem će snage odmjeriti aktuelni prvak i viceprvak BiH, Zrinjski i Željezničar.

Željezničar se u prošlom kolu velikim preokratom protiv Čelika čini se "iškupao" iz rezultatske krize, ali danas gostuje Zrinjskom koji je u zadnja četiri meča Premijer lige nanizao isto toliko pobjeda.

Biće ovo duel i dvojice najboljih strijelaca dosadašnjeg dijela domaćeg šampionata - Željinog Kripića i fudbalera Zrinjskog Nemanje Bilbije. Njih dvojica su do sada postigla po devet golova.

Jasno je da je Zrinjski favorit u današnjem susretu koji se igra od 15:00 sati, ali Plemići nikako ne žele podcijeniti Želju, što je pred ovaj meč poručio i trener Blaž Slišković.

Svi koji žele prognozirati ovaj duel mogu to učiniti u kladionici MOZZART koja nudi odlične kvote za derbi Pod Bijelim brijegom.

Ubrzo nakon što sudija označi kraj u Mostaru, na Koševu bi trebao početi (17:00) još jedan izuzetno zanimljiv duel, derbi starih znanaca - Sarajeva i Slobode.

Lider prvenstva, Sarajevo, igra sjajno, ekipa je koja je u najboljoj formi u Premijer ligi, a pred reprezentativnu pauzu su izabranici Husrefa Musemića deklasirali Mladost u Doboju kod Kaknja sa čak 0:6.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Sarajeva tako u sjajnom raspoloženju dočekuju susret sa Slobodom, ali će Tuzlaci sigurno biti puno tvrđi orah iako su u proteklih nekoliko kola nanizali loše rezultate. Ipak, izabranici Zlatana Nalića će sigurno izuzetno motovisani ući u duel na Koševu.

Danas od 15:00 sati se igraju još dvije utakmice u kojima bi također mogle donijeti dosta uzbuđenja. Tuzla City na svom terenu dočekuje Mladost, dok će Zvijezda 09, koja je u prošlom kolu upisala prvi trijumf u sezoni, u Ugljeviku ugostiti GOŠK.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mlacenica1
Utakmica koja ce biti prekretnica sezone za Zelju.
13 12
ManijakSaGrbavice
Naprijed Željo Ljubavi Moja
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi