Tadić i dalje ne može prežaliti meč protiv Spursa i smatra da bi Ajax bolje igrao u finalu
Ajax je u 96. minuti ostao bez finala Lige prvaka

Srbijanskom fudbaleru nije lako kada se sjeti meča polufinala

Tadić i dalje ne može prežaliti meč protiv Spursa i smatra da bi Ajax bolje igrao u finalu

S. Pašalić

Ajax danas kreće u novu sezonu Lige prvaka utakmicom protiv Lillea nakon što je prošle sezone ostvario veliki uspjeh.

Prvak Holandije je sjajno igrao u ovom takmičenju i stigao je do polufinala, ali je tu zaustavljen od strane Tottenhama.

Prvu utakmicu je Ajax dobio u gostima sa 1:0 i u uzvratu je imao 2:0 na poluvremenu, ali je Lucas u nastavku postigao hat-trick, od čega je posljednji gol bio u 96. minuti i tako šokirao igrače i navijače holandskog kluba.

Kapitenu Ajaxa, Dušanu Tadiću, je priznao da mu je i danas teško kada se sjeti te utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Još me progone ta sjećanja. Bila je to najteža utakmica koju sam odigrao u karijeri. Nisam mogao da prestanem da razmišljam o njoj ni nekoliko sedmica kasnije. Imali smo sve u svojim rukama. Ali fudbal je takav. Donosu ti radost, ali je i odnosi", rekao je Tadić.

"Pokušao sam da gledam finale, ali sam na kraju isključio televizor. Većina ljudi u Ajaxu nije mogla da podnese da gleda to. Sve o čemu sam mogao da razmišljam je da bismo mi igrali bolje nego Tottenham. Pružili bismo veći otpor Liverpoolu", dodao je igrač Ajaxa.

Top Komentari

Adnanos
Jbg nisam ni ja ofsajd protiv Nigerije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti