Tadić: Nismo arogantni, ali nikoga se ne plašimo

Sjajni fudbaler Ajaxa poručuje

Tadić: Nismo arogantni, ali nikoga se ne plašimo

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić iznenadio je fudbalski svijet kada je ljetos prešao iz Southamptona u Ajax, ali ispostavilo se da je to bio možda i najbolji potez koji je povukao u dosadašnjoj karijeri.

Tadić briljira u dresu tima iz Amsterdama, a posebno je dobru partiju pružio sinoć protiv Bayerna kojem je postigao dva gola u spektakularnom remiju rezultatom 3:3.

Ajax je ipak završio na drugom mjestu u svojoj grupi, što znači da će u osmini finala za protivnika dobiti neku od najjačih ekipa u Evropi.

"Ne želim da zvučim arogantno, ali sasvim nam je svejedno protiv koga ćemo igrati. Mislim da smo već pokazali da možemo igrati sa svima, tako da se zaista ne plašimo nijednog protivnika. Smatram da smo već napravili veliki uspjeh što ćemo prezimiti u Ligi prvaka", rekao je Tadić, koji se osvrnuo i na utakmicu sa Bayernom:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da je utakmica bila dobra jer su obje ekipe igrale punim intenzitetom. Žalimo za tri boda, jer smo samo par minuta pred kraj meča imali vodstvo koje smo, čini mi se, prelako ispustili. Opustili smo se, a Bayern je to znao da kazni. Šteta što smo propustili cijelo prvo poluvrijeme, u kojem nismo uradili ništa".

Dušan Tadić je u vrhu liste strijelaca Lige prvaka sa pet postignutih golova, kojim je dodao i dvije asistencije.

Top Komentari

Keno
Svaka cast ovom momku sto je izabrao pravi tim da gradi svoju karijeru umjesto pare
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi