Tadić oduševio Britance: Nije sve u novcu, sreća se ne može kupiti

Intervju za Guardian

Tadić oduševio Britance: Nije sve u novcu, sreća se ne može kupiti

E. Škorić

Srbijanski reprezentativac Dušan Tadić dao je zanimljiv intervju britanskom Guardianu.

Tadić je imao fantastičnu sezonu s Ajaxom, a nekadašnji igrač Southamptona govorio je o tome zašto je odabrao Ajax kada je napuštao Englesku.

"Bilo je mnogo zainteresovanih klubova, ali sam rekao Southamptinu da želim samo u Ajax. Možda su oni htjeli da me prodaju nekom drugom klubu, ali ja sam bio jasan. A mislim da sam zaslužio da odem gdje želim poslije onoga što sam radio četiri godine u klubu. Prije nego što sam otišao imao sam mnogo prilika da napustim klub, ali sam ostao i produžio ugovor. Cijenim što su me pustili jer su mogli da zarade više novca od nekog drugog kluba", rekao je Tadić.

Ajax se prošle godine zamalo našao u finalu Lige prvaka, ali je Tottenham u posljednjoj sekundi golom Moure izborio finale protiv Liverpoola.

"Nikad nisam osjetio takvu tišinu na stadionu i narednih dana u klubu. Kao da ljudi danima nisu mogli da pričaju i jedu. Bilo je to ogromno razočaranje za nas jer smo zaslužili da igramo finale", govori Tadić.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Imao je nepristojnu ponudu iz Kine od kluba koji mu je nudio čak 42 miliona eura za tri sezone.

"To je bilo ludo. Imao sam nekoliko dobrih ponuda iz Kine, ali moraš da slušaš i srce. Mislim da nije sve u novcu, sreća ne može da se kupi. Osjećam se bogato iznutra", zaključio je Tadić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi