Ajax je tražio gol za pobjedu, pa je uslijedila magična asistencija Tahirovića

Prvi meč i prva pobjeda u sezoni

Ajax je tražio gol za pobjedu, pa je uslijedila magična asistencija Tahirovića

Edmir Škorić

Ajax je večeras odigrao meč 1. kola nizozemske Eredivizije protiv Heraclesa na svom terenu i bez većih problema došao do pobjede rezultatom 4:1.

Ovakve utakmice igrači Ajaxa uglavnom rješavaju sa pola gasa. Ni večeras nisu imali puno problema, imali su čak 30 šuteva, 13 u okvir gola, na kraju dali četiri gola...

Ajax je morao da nastavi život bez svog najboljeg igrača Dušana Tadića, koji je prešao u redove Fenerbahčea, ali očito je da izostanak Srbina neće previše škoditi Kopljanicima.

Neočekivano, Heracles je prvi poveo u završnici prvog dijela golom Englesa, ali je ubrzo debitant Jakov Medić postigao golčinu za pamćenje. On je ovog ljeta došao u Ajax iz St. Paulija i čini se da će biti veliko pojačanje u odbrani Ajaxa, a također i koristan u ofanzivnom dijelu.

Medić je inače porijeklom iz Čapljine, zbog čega postoji šansa da zaigra za BiH, iako je u ovom trenutku mnogo bliže nastupima u dresu Hrvatske.

Oglasi

Ajax je imao "more" šansi, nastavio je da dominira u drugom dijelu, da bi u 75. minuti došao do preokreta. Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je imao fantastičnu asistenciju, a Mohammed Kudus postiže lijep gol.

Steven Bergwijn je u 86. minuti postigao gol za 3:1 i tada je bilo jasno da gosti nemaju čemu da se nadaju u amsterdamskoj areni. Isti igrač je u nadoknadi sa penala postavio konačnih 4:1.

Tahirović je na terenu ostao do samog kraja i već sada je jasno da će biti veliko pojačanje za nizozemskog prvaka. Ranije ovog ljeta je reprezentativac BiH prešao u Ajax iz Rome.

On je imao dosta dobrih partija i tokom predsezonskih utakmica, a postao je važna karika i u reprezentaciji BiH.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax sljedećeg vikenda  gostuje kod Excelsiora u drugom kolu domaćeg prvenstva, a nakon toga i Fortuni. Istovremeno se čeka žrijeb grupne faze Konferencijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi