Tahirović imao debi za pamćenje, a nakon utakmice otkrio kako se osjećao
Video:Dino Kurbegović

Navijači su mu više puta skandirali

Tahirović imao debi za pamćenje, a nakon utakmice otkrio kako se osjećao

E. Oštraković, foto: D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U Zenici je gostovala selekcija Islanda, a naša reprezentacija ostvarila je pobjedu od 3:0.

Debi u dresu reprezentacije imao je mladi nogometaš Rome, Benjamin Tahirović, a ako se po jutru dan poznaje dobili smo sjajnog fudbalera.

Nevjerovatne su brojke koje je danas imao mladi Tahirović. Naime, on je imao nevjerovatnu tačnost dodavanja na večerašnjoj utakmici.

Tako je svako njegovo dodavanje našlo svoju metu. 32 puta je uputio pas prema svojim saigračima i 32 puta je to bilo uspješno.

Kada je riječ o duelima na zemlji, Tahirović je za 80 minuta provedenih na terenu izgubio samo jedan jedini duel.

Zato zračne duele nije gubio. Imao je Tahirović dva zračna duela, a oba je dobio. Također osvojio je pet lopti.

Nakon utakmice bio je veoma zadovoljan svojom igrom, ali i pobjedom.

"Drago mi je što mi je šef dao šansu da igram i što smo pobjedili. Bio sam malo nervozan na početku, ali kada je sudija dao znak da se treba igrat sve je prošlo. Ne gledamo druge rezultate, gledamo šta mi možemo i idemo na pobjedu", rekao je Tahirović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dobru utakmicu odigrao je i Hrvoje Miličević.

"Jako dobra utakmica, brzi gol nam je pomogao da igramo napadački i sigurnije uz ovu fantastičnu publiku. Drugim golom Krunića je sve išlo na naš mlin. U Slovačku moramo otići i odigrati ozbiljnu utakmicu. Pobjedom bi se odvojili sa Portugalom, a to bi bio jako dobar start", rekao je Miličević.

Top Komentari

nakopitam
Imao DERBI??? Da nije mozda debi??? @NoSikiriky Tahirovic je Pitar.
1 0
Adnanos
Velika borba na terenu i raspolozeni Dedic su vodili do pobjede. Svaka cast na borbenoscu i pobijedi. Ali treba se spustiti na zemlju. Ruku na srce i priznat da je Island ispod nivoa Luksemburga na terenu a i na papiru. Moglo se vidjet koliko je Island bio los a isto tako da i kod nas fali kombinacija i da vise neigramo na posjed lopte. Sa dugim loptama mozes igrat protiv Islanda koji nemaju kvalitet. Protiv recimo Portugala svaka duga lopta ce biti izgubljena lopta i novi napad Portugala i onda ces se morati branit. Zatim slijedi vise napada Portugala i normalno vece sanse za primiti go. Tahirovic veoma dobar i siguran i ako nema iskustva. Demirovic zajedno sa Prevljakom nije lose kada se branimo ali nije ni dovoljno za dobar napad jer je se vidjelo u dosta situacija da Dzeko fali. Isto tako sa Dzekom puno bolje funkcionise jer on zna cuvat loptu kao target i cekat da ostali igraci zauzmu svoje pozicije. Tako da na taj nacin dobivamo i na vremenu i na posjedu lopte. Isto tako je se moglo vidjet da imamo slabu klupu a protiv bolji timova Sanicanin i Milicevic nisu dovoljno dobri. Svaka cast na pobijedi ali treba biti realan i borit se za svaki poen jer ima jos puno utakmica. Luksemburg ce uzeti mnogo bodova a i njih treba shvatiti ozbiljno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi