Savršenih 19 od 19 za debitanta u dresu BiH

Odigrao je vrhunski prvih 45 minuta

Savršenih 19 od 19 za debitanta u dresu BiH

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi sa 2:0 protiv Islanda u Zenici u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su na sjajan način počeli nove kvalifikacije i pred zeničkom publikom vode sa 2:0 nakon 45 minuta, a oba gola postigao je Rade Krunić.

Veznjak Milana je u 14. minuti prvi put pogodio, a drugi u 40. Interesantno da su oba gola došla nakon sjajnih prodora Dedića po desnoj strani.

Krunić je trenutno naš najbolje ocijenjen igrač s ocjenom 8.5, što i jne čudi s obzirom na dva gola, no vrijedan pažnje svakako je mladi Benjamin Tahirović, koji igra svoj prvi meč u dresu Zmajeva.

Mladi veznjak Rome ima ocjenu 6.9, ali interesantno da je stoprocentan u dodavanjima, pa je trenutno na 19 uspješnih dodavanja iz 19 pokušaja. Imao je i jedan udarac pokraj gola, te dva dobijena zračna duela.

Visoke ocjene za svoje nastupe, dakle 6.9 po Sofascoreu, dobili su još Dedić i Siniša Saničanin, dok je nakon Krunića drugi najbolje ocijenjen igrač Amir Hadžiahmetović sa ocjenom 7.2.

Najslabije ocjene imaju Jusuf Gazibegović (6.5) i Ermedin Demirović (6.4).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svi su odigrali dobar meč, a u nastavku naravno moramo da ostanemo fokusirani i da ne dozvolimo Islandu povratak.

Što se Islanda tiče, najvišu ocjenu za pokazano u 45 minuta ima stoper Gretarsson (7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti